Er situasjonen for barn i Norge virkelig så ille? - Ja, sier barneombudet, uten å nøle

- Nå haster det, sier Anne Lindboe.

BRUKER BARN SOM EKSPERTER: - Barn har en solidaritet og  åpenhet som vi voksne har mistet et sted på veien. Dessuten er de utrolig kloke. Barn har gitt oss de samme rådene om mobbing, som forskere på toppnivå har brukt flere år på å utforme, sier Barneombud Anne Lindboe. Foto: Siv Johanne Seglem
BRUKER BARN SOM EKSPERTER: - Barn har en solidaritet og åpenhet som vi voksne har mistet et sted på veien. Dessuten er de utrolig kloke. Barn har gitt oss de samme rådene om mobbing, som forskere på toppnivå har brukt flere år på å utforme, sier Barneombud Anne Lindboe. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGASINET (Dagbladet): I sommer døde en norsk gutt på ti år, trolig av undernæring. Han sultet i hjel i sitt eget hjem. I Oslo, i Norge i 2014.

Odin Olsen Andersgård (13), tok sitt eget liv i mars, etter å ha blitt mobbet ved to ulike skoler uten at han opplevde å bli hørt når han sa fra.

Nye tall fra Unicef viser at vold- og overgreps-utsatte barn i Norge har måttet vente i over 200 dager før de ble avhørt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer