Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Er super-orgasmen en myte?

Både det å få orgasme og styrken på orgasmen er avhengig av psykologiske forhold, skriver Bente Træen.

IKKE BARE ORGASME: - I dag snakker vi ikke så mye om «jakten på» orgasmen. Vi tar det mer for gitt at orgasme er noe alle får.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">Lista er derfor lagt litt høyere. Vi jakter på «superorgasmen». Det er den som skal bekrefte vår seksuelle kompetanse, mener sexolog Bente Træen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix</span>
IKKE BARE ORGASME: - I dag snakker vi ikke så mye om «jakten på» orgasmen. Vi tar det mer for gitt at orgasme er noe alle får.  Lista er derfor lagt litt høyere. Vi jakter på «superorgasmen». Det er den som skal bekrefte vår seksuelle kompetanse, mener sexolog Bente Træen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

For et par tiår siden var ordet «superorgasme» et ukjent begrep. Den gang snakket man om «jakten på», og «jaget etter», orgasme. Da som nå lengtet man selvsagt etter nytelsen man får gjennom orgasmen. Men orgasmen er ikke bare den fysiske nytelsen.

Gjennom å få orgasme uttrykker vi oss også som et seksuelt kompetent menneske - seksuelt kompetent for seg selv, og seksuelt kompetent for den vi måtte ha sex med.

Å få orgasme bekrefter også partneren som en kompetent elsker eller elskerinne - en person som kan sitt håndverk.

Og fordi det er så viktig at vi lar partneren forstå hvor kompetent han eller hun er, faker vi også at vi får orgasme, og det er vanligere for kvinner enn for menn å gjøre det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

60% RABATT

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 180 kr for de første 6 månedene. 1 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99 kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?