Eremitten

Anne B. Ragde (50) er ferdig med menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anne B. Ragde ligger på St. Olavs Hospital i Trondheim med drypp ved senga og kanyler i begge armer. Legene har kontroll på magesåret. Likevel kjenner Anne fortsatt små stikk i magen. Det er april, året er 2007. Hun har akkurat fullført romanen, «Ligge i grønne enger», siste del av familietrilogien fra grisegården i Trøndelag. De siste fire månedene har hun skrevet i all hemmelighet. Hun skriver, spyr og røyker. Til middag spiser hun ukokt ris rett fra pakka, svelger den ned med Gammel Dansk. Eller en neve rosiner, kanskje litt honning. Det gjør vondt i magen, men det har hun ikke tid til å tenke på. Anne blander ut spriten med Nyco fruktsalt. Sånn ja, nå roer magen seg. Første påskedag spyr hun blod. Tredje påskedag holder hun ikke lenger ut med smertene. Manuset er ferdig.

Det er Anne også.

– Drakk du Gammel Dansk hver dag?

– Nei, ikke hver dag. Eller det vil si, jeg tror ikke det i hvert fall, sier Anne og smiler som om hun blir tatt i løgn.

– Det ligger en helvetes disposisjonsjobb bak en roman. På slutten av dagen tar jeg meg en øl og to Gammel Dansk. Også går jeg fram og tilbake foran de svære arkene mine, finner ut hvor jeg er og hvor jeg skal. Etter shot nummer tre er jeg beruset, da avslutter jeg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer