Erling (38) opplevde alle strikkhopperes mareritt

- Overlegen sa det var den verste kroppen han hadde sett.

SPESIALTILPASSET: Erling Hyllvang brukte erstatningssummen han fikk etter ulykken til å bygge seg hus hjemme i Engerdal. Foto: Ida Helene Bergersen
SPESIALTILPASSET: Erling Hyllvang brukte erstatningssummen han fikk etter ulykken til å bygge seg hus hjemme i Engerdal. Foto: Ida Helene Bergersen Vis mer
Publisert

Han husker at han ikke hadde lyst til å hoppe.

Det var 23. september 2001, 16 grader i lufta og lett bris fra nordøst. Erling Hyllvang var 20 år gammel og nyutdannet kokk i militæret.

Det var «Forsvarets dag» på Hellerudsletta i Oslo, og Hyllvang sto og lagde mat. Pengene han fikk i tips skulle han og kompisene hans bruke på et strikkhopp samme dag. Egentlig hadde Hyllvang for mye høydeskrekk til å gjennomføre, men han ga etter for kompisenes ønske.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer