Du leser nå Dagbladet Pluss

Ertelysten

Vil du ha en smak av vår, må du stikke hodet i fryseren.

Vårstemning: Ingen grønnsaker er oppe av jorda, men erter fra fryseren kan gi følelsen av vår. Og mens det ennå er kaldt i havet, er østers, hjerteskjell og blåskjell ekstra gode.
Vårstemning: Ingen grønnsaker er oppe av jorda, men erter fra fryseren kan gi følelsen av vår. Og mens det ennå er kaldt i havet, er østers, hjerteskjell og blåskjell ekstra gode.Vis mer

Våren er nesten overalt: Vårkåt sevje stiger i mennesker og trær. Fuglene er i gang med sin støyende og skrytende kurtisering. Lyset er tilbake, og med det en intens glede over at vi ikke lenger må leve i tussmørke. Verden har våknet til igjen - fra hvit og frossen, til en eksplosjon av grønt. Hvordan kan det ha seg at jeg feirer denne plutselige livskraften ved å trekke mot frysedisken?

Våren er deilig, men vårt problem her i nord er at vi nesten ikke har noe å feire den med. Det finnes en klar grense for hvor mye nesler et normalt menneske kan spise, og utover dette er det fint lite som har kommet seg opp av jorda. Av kulturvekster, som grønnsaker, ingenting.

Men smaken av våren, den finnes altså i fryseren, i frosne grønne erter. Erter har sødmen og friskheten som symboliserer våren og den kommende sommeren, selv om de altså har overvintret, i en pose merket «Selskapserter».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.