Liten hemmelighet: Helt vanlige erter, kjøpt på butikken, blir til grønt knask etter bare noen dager i jorda, inne som ute. Foto: Maria Fors Östberg
Liten hemmelighet: Helt vanlige erter, kjøpt på butikken, blir til grønt knask etter bare noen dager i jorda, inne som ute. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

- Erteskudd kan dyrkes hvor som helst, hele året. Du må bare være erte­lysten

Det tar bare noen dager før de begynner å spire. Raskt og enkelt.

SELVDYRKER: Sara Bäckmo er kjøkkenhagenerd. Året rundt dyrker hun grønnsaker i sin økologiske kjøkkenhage i Sør-Sverige. Hun forsyner familien på seks med alt de spiser av grønnsaker store deler av året, og blogger om det på sarabackmo.no. Her forsyner hun Magasinets lesere med grønn inspirasjon og dyrketips, som passer både i byen og på landet. Foto: Maria Fors Östberg Vis mer

Erteskudd er antakelig det aller enkleste du kan dyrke. På få uker får du ferskt mumsegrønt til skiva og salaten, eller til å drysse raust over pastamiddagen, gryteretten og omeletten.

I januar og februar spirer de fram på Facebook og Instagram. Struttende, grønne og knasegode skyter de opp av små potter og kar med jord. Og så blir de borte igjen.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn