Liten hemmelighet: Helt vanlige erter, kjøpt på butikken, blir til grønt knask etter bare noen dager i jorda, inne som ute. Foto: Maria Fors Östberg
Liten hemmelighet: Helt vanlige erter, kjøpt på butikken, blir til grønt knask etter bare noen dager i jorda, inne som ute. Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

- Erteskudd kan dyrkes hvor som helst, hele året. Du må bare være erte­lysten

Det tar bare noen dager før de begynner å spire. Raskt og enkelt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Erteskudd er antakelig det aller enkleste du kan dyrke. På få uker får du ferskt mumsegrønt til skiva og salaten, eller til å drysse raust over pastamiddagen, gryteretten og omeletten.

I januar og februar spirer de fram på Facebook og Instagram. Struttende, grønne og knasegode skyter de opp av små potter og kar med jord. Og så blir de borte igjen.

Mange forbinder erteskudd bare med vinterdyrking i vinduskarmen. Sprø og saftige erteskudd smaker kjempegodt i vintermørket. Men det gjør de i vårsola også, og midt på sommeren og ikke minst i oktober.

Erteskudd kan dyrkes hvor som helst, hele året. Du må bare være erte­lysten.

Det der med å dyrke erteskudd i små potter har jeg forresten aldri skjønt. De er jo så gode. Jeg vil ha massevis av erteskudd, og sår i store brett når jeg dyrker erteskudd innendørs.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn