Et barn er født i Norge

Barnepsykolog Magne Raundalen mener UNE må ta hensyn til at det truede barnet er født og bor i Norge og at moren, som lever i frykt, er avgjørende for barnets utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun heter Roxana, og hun ble født i februar i år på Sykehuset Buskerud i Drammen. Hennes mor er tidligere lesbisk, og måtte derfor flykte fra Iran. Moren ble deretter døpt som kristen og deretter forelsket, gift og gravid med en flyktet, iransk kurder som altså er barnets far. Han er utvist fra Norge, men befinner seg fortsatt i landet. Til sitt nyfødte barn kommer han på besøk om natten. Ut av Norge må de og ut av Norge skal de, det er det ingen tvil om hos nemdleder Per Flatabø i Utlendingsnemda.

Iranske og andre kvinner som har det dårlig kan ikke få opphold i Norge, det ville bli et for «betydelig antall» - for å bruke hans egne ord. Slik taler man fra Norges Høyesterett for flyktninger.

Magasinet til Dagbladet flytter blikket der det skal være i et anstendig land, nemlig på barnet som er født. I et rystende, vakkert, lyst bilde får vi se Roxana som er under to måneder gammel. I avslutningen av en skakende reportasje forsøker Dagbladets journalist å løfte dette barnet opp i synsfeltet til UNEs nemdsleder. Uten å lykkes. La ikke de små barn komme til UNE, hindre oss ikke, de skal ut med mor når de har fylt seks uker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer