Norsk-italiener: Tørrfisk blir noe helt annet i støvellandet enn i Lofoten. Baccalã alla Vicentina er kokt i melk med hvitløk, løk, parmesan og olivenolje. Foto: Mette Randem.
Norsk-italiener: Tørrfisk blir noe helt annet i støvellandet enn i Lofoten. Baccalã alla Vicentina er kokt i melk med hvitløk, løk, parmesan og olivenolje. Foto: Mette Randem.Vis mer

Et like stykke Norge

En tørr røst runger over Italia.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| En italiensk fest skal være kraftig overbefolket og lett kaotisk, og derfor føles det helt riktig at gatene i Sandrigo er stengt av, at alle plakatforbud er opphevet og at det kryr av politifolk overalt; blide menn i stramme uniformer som er mer opptatt av å feste og røyke enn å lete etter lovbrudd. Det blir bare mer italiensk av at det energiske dansebandet spiller et eklektisk utvalg sanger de ikke fullt ut kan, på et språk de neppe forstår.

Folk har ikke kommet for musikken, men for maten. Denne høstkvelden er mer enn 700 festkledde mennesker - om lag 10 prosent av befolkningen i den vesle byen - samlet i det enorme teltet på rådhusplassen for å feire den lokale favorittretten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn