Et liv med JOKKE

May-Irene Aasen (41) var trommeslager i Jokke & Valentinerne og kjæreste med Joachim Nielsen. Her er bildene hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  SELV OM DET ender trist, er ikke dette bare en trist historie. Det var mye morsomt, sier May-Irene Aasen.

Hun sitter i et fotostudioet og forteller om livet med Jokke & Valentinerne. 17. oktober er det fem år siden bandets vokalist og låtskriver Joachim «Jokke» Nielsen døde av en overdose, 36 år gammel. Han hadde permisjon fra Frankmotunet, en avdeling underlagt Tyrilistiftelsen.

Nå er May-Irene Aasen ferdig med fotoboka «Gutta: På veien med Jokke & Valentinerne». Det har tatt tid.

-  Mens vi fortsatt var et band snakket vi om å lage denne boka, men det ble bare en flørt med tanken. Etter Joachim døde var det helt uaktuelt. Jeg klarte ikke å høre på musikken, eller å se bilder av Joachim. Så du kan trygt si det har vært en prosess.

MAY-IRENE blar gjennom unike bilder i svart-hvitt fra et langt liv med Jokke & Valentinerne. Sammen med Joachim Nielsen dannet hun bandet i 1982. Oslo var en helt annen by i 1982. Det kan du se på bildene.

-  Det eksisterte mer av gamle dager i Oslo på 80-tallet. Et helt annet uteliv, mer brunt, byen var ikke så rehabilitert. Du kunne leie en kåk på Grünerløkka til 150 kroner måneden. Oslo på 80-tallet hadde fortsatt en generasjon av arbeidere som var mer tydelige i bybildet, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer