Tradisjonelt på Grønland: Vertshuset på Oslos østkant har lagt lista for maten ganske høyt, men holdt prisene relativt lave. Sånt kan Robinson & Fredag like. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Tradisjonelt på Grønland: Vertshuset på Oslos østkant har lagt lista for maten ganske høyt, men holdt prisene relativt lave. Sånt kan Robinson & Fredag like. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Et must på Oslo øst

På Vertshuset Østkantfolk er akevitten konge. Men den er ikke obligatorisk. Ikke helt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Sjekk denne forretten, utbrøt Robinson og leste høyt, lett skrekkslagen: Akevittfjøl med to sorter akevitt, bøkling, røkt hval, akevitt- og urtegravet røye, røkte reinsdyrhjerter, skigardspølse, rømmesaus og rendalsflatbrød.

-Ikke for å være feig, men sjansen på å være mett og uryddig i konsonantføringen allerede før hovedretten tar jeg altså ikke. Her blir det jordskokksuppe med lime og sprøstekt fenalår. Det høres da godt ut, det også?

-Absolutt, repliserte Fredag, som allerede hadde bestemt seg for kamskjell på gresskarpuré.

-Men jeg innrømmer gjerne at kuskinn på veggen, bondeborgerlige spisestuemøbler og akevittreferanser overalt vekker øl- og akevittlysten i meg. Stedet holder seg jo til og med med egen akevittbar.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn