Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Et tilbud du ikke kan avslå

Sicilia er Vinmonopolets satsingsområde i januar. 18 av de 60 nye vinene kommer fra Sicilia.

SICILIANSKE VINER ER ofte preget av at de kommer fra et varmt klima, noe som kan føre til et brent aromabilde og et slapt bærpreg i smaken på grunn av mangel på syre. I varme klima får druene et høyt sukkerinnhold, noe som gir best grunnlag for å lage søte viner.

Etter vår vurdering er de tre edelsøte vinene best blant vinene som kommer fra Sicilia denne gang, selv om noen av de røde vinene viser at Sicilia er på rett vei for å kunne hevde seg i konkurransen med mer anerkjente vinområder. Men sicilianske vinprodusenter får ikke vist hva de egentlig er gode for så lenge produsenter som Planeta og Tasca d\'Almerita er utelatt.

SNITTPRISEN på de 60 nye vinene er 154 kroner. 22 av dem er middelhavsfarere som ikke representerer noe interessant tilskudd til Vinmonopolets fullsortiment. Det er påfallende at 16 av de 23 vinene vi vurderer til ikke å være verdt prisen (terningkast tre eller dårligere), er lansert på testsalg. Testsalget ble opprettet i 1994 for å gi adgang til viner som ikke er valgt ut av Vinmonopolet. Det er seks års ventetid på lansering for viner som blir meldt opp til testsalg. Men har denne ordningen noen berettigelse etter at bestillingsutvalget kom i 1996? Det hadde vært bedre at 16 bestillingsviner som har oppnådd godt salg ble lagt til fullsortimentet enn at disse 16 uinteressante vinene skal få stå i de røde prislistene til de blir strøket etter seks måneder på grunn av for lite salg.

Ukas anmeldelser leser du her.

DYRE DRÅPER: Château La Lagune 1996 til 603,90 kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media