Etter at han falt fra VM-gullet, fikk han en SMS fra erkerivalen

I fjor falt han fra gullet. Nå har Sverre Lunde Pedersen (26) jobbet runde for runde for å bli den første norske verdensmesteren i allround på 25 år. I helga kan han bli det.

PÅ HJEMMEBANE: – Jeg liker ikke å prate når flere er samlet, jeg liker ikke å være midtpunkt. Men på skøytebanen har jeg alltid følt meg hjemme. Å gå på skøyter har gitt meg selvtillit. Det er min måte å snakke på, sier VM-aktuelle Sverre Lunde Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ HJEMMEBANE: – Jeg liker ikke å prate når flere er samlet, jeg liker ikke å være midtpunkt. Men på skøytebanen har jeg alltid følt meg hjemme. Å gå på skøyter har gitt meg selvtillit. Det er min måte å snakke på, sier VM-aktuelle Sverre Lunde Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var midnatt, og en taxi gled gjennom mørket i Amsterdam. I baksetet satt Sverre Lunde Pedersen, trøtt og utslitt, han hadde reist før alle andre fra banketten etter VM på skøyter i mars 2018. Han ville bare til hotellet og legge seg, men han kom ikke til å få sove. Ikke denne natta. Tidligere på dagen hadde han gått 10 000 meter, og i 16 runder var det ingen tvil om at han kom til å bli verdensmester. Det skulle bli det første norske gullet i VM allround siden 1994.Han hadde gått fra Sven Kramer, tidenes beste skøyteløper, ledet med en hel sving, han gikk så kontrollert, virket så sterk, og det var bare én ting som kunne ta fra ham gullet nå. Bare ni runder igjen.Så lå han på magen og seilte mot de blå putene. Og dette tenkte han på, dette fallet, der han satt i taxien. Det var da telefonen lyste opp. En melding fra Sven Kramer. Det var en kort melding. Bare to ord.«Man up!»

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer