PÅ HJEMMEBANE: – Jeg liker ikke å prate når flere er samlet, jeg liker ikke å være midtpunkt. Men på skøytebanen har jeg alltid følt meg hjemme. Å gå på skøyter har gitt meg selvtillit. Det er min måte å snakke på, sier VM-aktuelle Sverre Lunde Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ HJEMMEBANE: – Jeg liker ikke å prate når flere er samlet, jeg liker ikke å være midtpunkt. Men på skøytebanen har jeg alltid følt meg hjemme. Å gå på skøyter har gitt meg selvtillit. Det er min måte å snakke på, sier VM-aktuelle Sverre Lunde Pedersen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Etter at han falt fra VM-gullet, fikk han en SMS fra erkerivalen

I fjor falt han fra gullet. Nå har Sverre Lunde Pedersen (26) jobbet runde for runde for å bli den første norske verdensmesteren i allround på 25 år. I helga kan han bli det.

Det var midnatt, og en taxi gled gjennom mørket i Amsterdam. I baksetet satt Sverre Lunde Pedersen, trøtt og utslitt, han hadde reist før alle andre fra banketten etter VM på skøyter i mars 2018. Han ville bare til hotellet og legge seg, men han kom ikke til å få sove. Ikke denne natta. Tidligere på dagen hadde han gått 10 000 meter, og i 16 runder var det ingen tvil om at han kom til å bli verdensmester. Det skulle bli det første norske gullet i VM allround siden 1994.Han hadde gått fra Sven Kramer, tidenes beste skøyteløper, ledet med en hel sving, han gikk så kontrollert, virket så sterk, og det var bare én ting som kunne ta fra ham gullet nå. Bare ni runder igjen.Så lå han på magen og seilte mot de blå putene. Og dette tenkte han på, dette fallet, der han satt i taxien. Det var da telefonen lyste opp. En melding fra Sven Kramer. Det var en kort melding. Bare to ord.«Man up!»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøv for kun 1 krone*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr for uke. 0,14 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr for måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt*

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr for 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uke) (449kr/6måneder).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.