Hjemme i det nordnorske: Faren var tysk og moren fra Kongsberg, likevel er Anneli Drecker for mange selve definisjonen på det nordnorske, arktiske. - Åh, kjenn den lukta! er den kontante reaksjonen når hun balanserer i strandkanten hjemme i Tromsø.
 Foto: Ingun A. Mæhlum<div><br></div>
Hjemme i det nordnorske: Faren var tysk og moren fra Kongsberg, likevel er Anneli Drecker for mange selve definisjonen på det nordnorske, arktiske. - Åh, kjenn den lukta! er den kontante reaksjonen når hun balanserer i strandkanten hjemme i Tromsø. Foto: Ingun A. Mæhlum

Vis mer

- Etter runden som «Idol»-dommer fikk jeg litt nok av hele bransjen

Anneli Drecker (48) ble med som «Idol»-dommer fordi hun ville se bransjen fra innsiden.- Gjennom «Idol» fant jeg den kyniske Anneli. Jeg fikk helt avsmak på bransjen. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sanglæreren jagde meg ut. Han hadde ikke hjerte til å undervise meg, siden han mente at jeg uansett aldri kom til å bli sanger, husker hun.

I ettertid kan man si at det var et pedagogisk grep som kunne ha knust en ung sangers drømmer. Men for unge Anneli ble vrakingen en musikalsk åpenbaring. For da hun gikk ut dørene fra sanglærerens lokale tenkte hun ikke at hun ikke kunne synge. I stedet tenkte hun: «Fra nå av skal jeg bare synge sanger jeg har skrevet sjøl, sanger som passer meg». I skoledagboka fra ungdomsskolen skreiv hun da heller ikke at hun ville bli popstjerne. Drømmen var ikke engang å bli sanger. Skuespiller eller komponist, skreiv hun. Og nådde begge målene før hun var tenåring.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn