Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Etter ti år i psykiatrien, var Siri Kristine (42) klar for å gjøre slutt på alt

Så stilnet stemmene i hodet.

LYTTER TIL SEG SELV: Siri Kristine Engstads guide har blitt å lytte innover i alle situasjoner. - Det er slutt på å skulle høre på hva andre mener er best for meg, sier hun. Foto: Jon Terje Pedersen
LYTTER TIL SEG SELV: Siri Kristine Engstads guide har blitt å lytte innover i alle situasjoner. - Det er slutt på å skulle høre på hva andre mener er best for meg, sier hun. Foto: Jon Terje Pedersen Vis mer

Jeg har gått til psykolog stort sett hele livet på grunn av en traumatisk barndom med mobbing og seksuelt misbruk. Enda verre var likevel en ekstrem uro som jeg ikke klarte å håndtere.

I 2007, da jeg var 31 år, raste alt for meg. Jeg jobbet som sykepleier, var gift og hadde tvillinger på fire år og ei jente på elleve. Plutselig orket jeg ingenting. Mens jeg var på det mest energiløse, begynte jeg å høre stemmer. Jeg hadde hørt dem som barn, men aldri nevnt det til noen. Det var som å ha den verste mobberen du kan tenke deg i hodet.

Stemmene vippet meg helt av pinnen, og jeg begynte å tenke på å ta livet mitt. Stemmene drev meg til et selvmordsforsøk, men jeg overlevde. Fram til da hadde jeg aldri vært innlagt i psykiatrien. Jeg valgte å stole på at legene visste hva som var best for meg når de sa at jeg måtte ta medisiner. Men jeg fikk alvorlige bivirkninger, og opplevde at jeg bare ble dårligere. Det verste var at jeg mistet kontakten med mitt eget følelsesliv. Jeg fikk høre at jeg måtte regne med å gå på medisiner resten av livet. At jeg ville få redusert livskvalitet. Jeg hadde jo en helt annen plan i livet, og et håp om at indre fred var mulig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?