LYTTER TIL SEG SELV: Siri Kristine Engstads guide har blitt å lytte innover i alle situasjoner. - Det er slutt på å skulle høre på hva andre mener er best for meg, sier hun. Foto: Jon Terje Pedersen
LYTTER TIL SEG SELV: Siri Kristine Engstads guide har blitt å lytte innover i alle situasjoner. - Det er slutt på å skulle høre på hva andre mener er best for meg, sier hun. Foto: Jon Terje PedersenVis mer

Etter ti år i psykiatrien, var Siri Kristine (42) klar for å gjøre slutt på alt

Så stilnet stemmene i hodet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg har gått til psykolog stort sett hele livet på grunn av en traumatisk barndom med mobbing og seksuelt misbruk. Enda verre var likevel en ekstrem uro som jeg ikke klarte å håndtere.

I 2007, da jeg var 31 år, raste alt for meg. Jeg jobbet som sykepleier, var gift og hadde tvillinger på fire år og ei jente på elleve. Plutselig orket jeg ingenting. Mens jeg var på det mest energiløse, begynte jeg å høre stemmer. Jeg hadde hørt dem som barn, men aldri nevnt det til noen. Det var som å ha den verste mobberen du kan tenke deg i hodet.

Stemmene vippet meg helt av pinnen, og jeg begynte å tenke på å ta livet mitt. Stemmene drev meg til et selvmordsforsøk, men jeg overlevde. Fram til da hadde jeg aldri vært innlagt i psykiatrien. Jeg valgte å stole på at legene visste hva som var best for meg når de sa at jeg måtte ta medisiner. Men jeg fikk alvorlige bivirkninger, og opplevde at jeg bare ble dårligere. Det verste var at jeg mistet kontakten med mitt eget følelsesliv. Jeg fikk høre at jeg måtte regne med å gå på medisiner resten av livet. At jeg ville få redusert livskvalitet. Jeg hadde jo en helt annen plan i livet, og et håp om at indre fred var mulig.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn