Evig din

Livslang kjærlighet handler også om kommunikasjon og fredsmekling. Karin og Thorvald Stoltenberg har klart å holde på forelskelsen.

TID FOR ØMHET: Karin giftet seg i Canada som ung. Hjemme i Norge satt ungdomskjæresten Thorvald Stoltenberg og lengtet. De ble gjenforent i 1956, og har vært sammen siden.
TID FOR ØMHET: Karin giftet seg i Canada som ung. Hjemme i Norge satt ungdomskjæresten Thorvald Stoltenberg og lengtet. De ble gjenforent i 1956, og har vært sammen siden.Vis mer

— Jeg har likt ham så veldig godt! utbryter Karin Stoltenberg (77).

De brune øyene hennes gløder. Fra ørelappstolen sin sender Thorvald Stoltenberg (78) kona et digert smil i retur.

— Karin er umistelig for meg, sier han enkelt.

Foreldrene til Norges statsminister sitter i sin herskapelige stue og reflekterer over temaet kjærlighet. Den lange kjærligheten. Paret er enige: deres 53-årige samliv har fungert strålende.

— Jeg har hatt stor glede av styrken hennes. Selvstendigheten. Det jordnære. Karin forholder seg til fakta, jeg forholder meg til følelser. Hun har alltid korrigert meg. Det har jeg satt pris på, og det har jeg trengt, sier han.

— Vi har vært to klare individer. Vi har ikke glidd over i hverandre. Vår kjærlighet handler om å være to ulike personer og samtidig være nær hverandre. Den kombinasjonen mener jeg vi har fått til, sier hun.I klesveien er forskjellen mellom herr og fru Stoltenberg tydelig: Thorvald stiller i dressbukse og pen skjorte, Karin loffer rundt i en sliten joggedress.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.