Du leser nå Dagbladet Pluss

Falsk ros gjør noe med selvbildet ditt

Hvordan virker smiskeffekten?

LET ETTER DET DU LIKER: For selv å bli likt må du ta deg tid til å lete etter det du liker ved andre, og si det til dem. Illustrasjon: Lisa Aisato
LET ETTER DET DU LIKER: For selv å bli likt må du ta deg tid til å lete etter det du liker ved andre, og si det til dem. Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

MAGASINET (Dagbladet): Jeg kunne ha startet denne spalta med å fortelle deg, kjære leser, at jeg liker deg, at jeg vet du er smart, at du har god sans for humor og at du er  vakker.

Ville du gått på den, tror du?

Er du som meg, så tror du at du lett kan gjennomskue smisk og uærlig ros. Tydelig falske komplimenter blir satt på spissen i filmen «Liar, liar» med Jim Carrey.

Carrey spiller forsvarsadvokat og vi ser diverse  scener hvor han smisker med kolleger: «Den nye frisyren er helt i harmoni med din ansiktsform»

Eller kommentaren til en overvektig kollega: «Hei, har du gått ned i vekt?»

Carreys rollefigur heter Flether Reede, en mann med sterk tro på at falske komplimenter vil åpne dører for ham.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.