Du leser nå Dagbladet Pluss

Familien mente de skulle takle datterens diagnose fint

Her er historien de skulle ønske de slapp å fortelle.

ØNSKEBARN: Da Elisabeth og Torgeir Skredlund ble gravide igjen i 2006, følte de det som å vinne i lotto. Da de fikk vite om Almas syndrom, var de overbevist om at det ikke ville hindre verken Alma eller dem i å få et godt liv. De ante ikke at diagnosen ville gi dem følelsen av å miste kontrollen over omsorgssituasjonen. Foto: INGUN A. MÆHLUM
ØNSKEBARN: Da Elisabeth og Torgeir Skredlund ble gravide igjen i 2006, følte de det som å vinne i lotto. Da de fikk vite om Almas syndrom, var de overbevist om at det ikke ville hindre verken Alma eller dem i å få et godt liv. De ante ikke at diagnosen ville gi dem følelsen av å miste kontrollen over omsorgssituasjonen. Foto: INGUN A. MÆHLUMVis mer

(Magasinet): I det hvite huset bak Ishavskatedralen i Tromsø er det travelt. Tvillingene Lilja og Alma (6) skal bli skolejenter, og denne maidagen er det generalprøve for dem som skal begynne i første klasse på Tromsdalen skole.

Mamma har funnet fram like rosa kjoler, og storesøster Malin (18) er i ferd med å legge siste hånd på Liljas frisyre.

Alma er allerede klar. Malin passet på å få på plass flette og en liten blomst i håret hennes mens hun sov.

Storebror Tage (9) tror det skal bli bra for jentene å begynne på skolen:

- Mamma har jobbet hardt for å få inn Alma, så det må jo bli bra. Men hun skal nok bare gå der i to-tre år. For Liljas skyld, sier Tage.

Etterlengtet

Elisabeth og Torgeir Skredlund hadde vært kjærester i nesten tjue år. De hadde fem barn. I kjelleren har de familiebarnehage for å kunne være nær og mest mulig sammen med barna mens de er små.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.