Du leser nå Dagbladet Pluss

Fangene raner hverandre og misbruker barn

Slik lever tre norske kvinner og flere hundre tusen andre bak murene i Sør-Amerika.

KJØPER OG LEIER ROM I FENGSELET: I kvinnefengselet i Cochabamba i Bolivia, der tre norske kvinner sitter fengslet anklaget for kokainsmugling, er det nesten like mange barn som fanger. F.v. Madelaine Rodriguez (22) og Stina Brendemo Hagen (19), som er fengslet i Bolivia.Foto: GUNNAR HULTGREEN
KJØPER OG LEIER ROM I FENGSELET: I kvinnefengselet i Cochabamba i Bolivia, der tre norske kvinner sitter fengslet anklaget for kokainsmugling, er det nesten like mange barn som fanger. F.v. Madelaine Rodriguez (22) og Stina Brendemo Hagen (19), som er fengslet i Bolivia.Foto: GUNNAR HULTGREENVis mer

• Les også: - Om natta kommer kloakklukta smygende

ANTALLET FANGER I SØR-AMERIKA har økt kraftig de siste årene.

I overfylte celler lever småtyver, gjengmedlemmer og fanger dømt for grove forbrytelser side ved side. De aller fleste landene overlater fangene til skjebnen.

I stedet står et «jerngrep» om kriminaliteten og økte straffer på den politiske dagsorden. Flest mulig skal i fengsel, uten hensyn til fangeomsorgen, mener flere kritikere.

- I DETTE FENGSELET ER DET vaktene som bestemmer. Det syns jeg er bra. Mange her inne er ikke enige med meg, og liker ikke at fangevokterne kontrollerer alt. Men herregud, som det skulle sett ut hvis fangene styrte showet her, utbryter fangen Gustavo i Devoto-fengselet i Buenos Aires i Argentina.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.