Fanget i en kulturkrig

Yahoos vanskelige situasjon i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDAG 22. MARS publiserte France24 bilder hentet fra Yahoos tjeneste i Kina.

Bildene viste hvordan Yahoos førsteside hadde navn og bilder av tibetanske aktivister, samt en lenke til hele fotogalleriet over de ettersøkte. Her var også et telefonnummer til politiet hvor folk med informasjon om aktivistene kunne henvende seg.

Dette er svaret fra Yahoos PR-avdeling, sendt til nyhetsbyrået AFPs kontor i Paris.

«I motsetning til hva ulike medier rapporterer, publiserer ikke Yahoo! Inc. bilder på sine websider av individer ettersøkt av kinesiske myndigheter i sammenheng med de nylige hendelsene i Tibet. Vi undersøker nå denne saken sammen med Alibaba Group, selskapet som kontrollerer Yahoo! Kina.»

INSINUERER YAHOO! at France24 forfalsket disse bildene?

Eller er de bare teknisk korrekte ved å påpeke at de ikke «publiserer (...) bilder,» disse var jo faktisk fjernet da Yahoo! kom med sin pressemelding.

Uansett, man skulle tro at Yahoo! etter alt de gikk gjennom med Shi Tao-saken visste bedre enn å sende ut en slik idiotisk pressemelding. De gjør seg selv til et lett mål for anklager om uhederlighet når flere og flere fakta kommer på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer