Du leser nå Dagbladet Pluss

Fant flaskepost fra Auschwitz

65 år etter at flaska ble plassert i veggen.

FLASKEPOST: Inne i en murvegg i en bygning som tilhørte konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau under andre verdenskrig, ble det denne uka funnet en flaske med en håndskrevet lapp fra personer som satt fanget i leiren i 1944.Foto: SCANPIX/AFP/WOJTEK RADWANSKI
FLASKEPOST: Inne i en murvegg i en bygning som tilhørte konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau under andre verdenskrig, ble det denne uka funnet en flaske med en håndskrevet lapp fra personer som satt fanget i leiren i 1944.Foto: SCANPIX/AFP/WOJTEK RADWANSKIVis mer

BYGNINGSARBEIDERE SOM jobbet med å renovere et skolebygg som en gang tilhørte konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau, oppdaget mandag et nødrop fra svunne tider.

Inne i murveggen, bak tykke lag med sement, fant arbeiderne ei flaske med en håndskrevet lapp inni.

På lappen, som var datert 20. september 1944, var det sirlig notert ned navn, hjemby og fangenummer på sju menn mellom 18 og 20 år.

- Dette var unge menn som forsøkte å legge igjen et minne om sin egen eksistens, sier en talsmann for Auschwitz-museet til BBC.

En av dem, den 84 år gamle franskmannen Albert Veissid, lever i dag i beste velgående i Sør-Frankrike.

- Jeg blir litt oppskjørtet av denne flaskehistorien. Det er et mysterium for meg, og den største overraskelsen i mitt liv, sier den tidligere Auschwitz-fangen til nyhetsbyrået AFP.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.