Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Fant førerkortet til BTK-offer

Pakke fra seriemorderen lå i parken.

PAKKE I PARKEN.  BTK er navnet seriemorderen har gitt seg selv etter drapsmetoden sin: Bind, torture, kill. Han drepte trolig sju mennesker fra 1974 til 1977 og en kvinne i 1986. Etter 25 års stillhet har han korrespondert med politi og media i byen Wichita i Kansas siden mars i år. Det nyeste livstegnet er trolig pakken som ble funnet denne uka.

  Mandag gikk en mann gjennom Murdock Park i Wichita. Under et tre så han en søppelpose surret igjen med tape. Mannen var på vei til broren sin, og først på vei hjem igjen samme kveld plukket han opp pakka og tok den med hjem.

  - Jeg la den på bordet og tittet på den. Jeg åpnet den, og da vi så at den inneholdt et førerkort og noen andre greier, bestemte vi oss for å ringe noen, sier mannen til tv-stasjonen KAKE. 

  Han ringte til KAKE, som igjen kontaktet politiet. Pakka ble deretter sendt til FBI, som skal undersøke om den virkelig stammer fra BTK.

VIRKER AUTENTISK. Førerkortet i pakka som mannen fant, står i navnet til Nancy Fox, et av BTKs ofre fra 1977. Førerkortet har også et bilde av Fox, og faren hennes sier til KAKE at han synes sertifikatet ser autentisk ut.

  En tidligere kollega av Fox sier til The Wichita Eagle i dag at også hun er ganske sikker på at førerkortet i pakka tilhørte Fox.

  - Det der er jenta jeg gikk ut fra jobb sammen med, sier kollegaen. 

  Hun forlot gullsmedbutikken der de begge arbeidet sammen med Nancy Fox kvelden før drapet. Kanskje var kollegaen den siste som så Fox i live bortsett fra drapsmannen.

NY LISTE.  I pakka som ble funnet lå det også en liste som likner kapitler i en historie om BTK. Mange av «kapitlene» på lista er de samme som var på en liste som ble sendt til KAKE i mai.

  Navnene på de fleste av «kapitlene» er offentliggjort, ettersom politiet har henstilt om at noen av kapitlene holdes tilbake. Av de 13 kapitlene som ble sendt til KAKE i mai, var nummer 1, 2 og 8 nå blanke. 

  Tittelen på det siste kapittelet var rettet fra «Vil det mer?» til «Vil det bli mer?» (Will there be more).

  Pakka inneholdt en annen gjenstand, men hva dette var har ikke tv-stasjonen offentliggjort. De holder tilbake denne opplysningen av hensyn til politiets etterforskning.

SØKTE I PARKEN. Politiet var tydelig på leting etter noe i Murdock Park onsdag kveld for en drøy uke siden. 

  En mann som bor rett over gata for parken, forteller til The Wichita Eagle at han så politiet grave i søppelbøttene med lommelykter.

  I seg selv ikke noen spesiell hendelse, men onsdag forrige uke var 27-årsdagen for drapet på Nancy Fox. Kanskje hadde politiet fått et tips om pakka som ble funnet i parken fem dager seinere.

  BTK har flere ganger i år kontaktet media og politiet. I 1977 var det drapsmannen selv som ringte nødtelefonen 911 og varslet politiet om drapet på Nancy Fox.

• Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til:

OFFER:</B> Liket av 24 år gamle Shirley Vian fraktes ut av hjemmet hennes, der hun ble funnet fastbundet og kvalt 17. mars 1977.
BREV FRA BTK: Dette brevet kom til Wichita Eagle 19. mars. Konvolutten inneholdt kopier av Vicky Wegerles førerkort og bilder av liket hennes. Denne ukas funn inneholder trolig sertifikatet til et seinere offer, Nancy Fox.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media