DET EROTISKE: Hvor er det blitt av nyansene? Hvordan er erotikken til stede i livene våre?, spør Juni Dahr. Foto: Thor Brødreskift
DET EROTISKE: Hvor er det blitt av nyansene? Hvordan er erotikken til stede i livene våre?, spør Juni Dahr. Foto: Thor BrødreskiftVis mer

- Fantasien er det erotiske elementet i mennesket

Goddag! Juni Dahr (61).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Regisserer og spiller i en ny forestilling om erotikk som skal vises under Festspillene i Bergen. I «Eros» håper hun at vi kan se på temaet med et litt nytt blikk.

Hvordan er livet om dagen?

- Travelt! Dagene består av lange prøver og mange mennesker som er involvert for å få forestillingen klar til urpremieren i morgen. I dag prøver jeg å ha fokus på hvordan sansene mine kan åpne seg og ta inn det som er rundt meg, noe jeg tror blir viktig for forestillingen.

Dere ønsker å «erobre erotikken tilbake fra det kommersielle». Hva skiller «Eros» fra rekken av kommersielle prosjekter som spiller på sex?

- Forestillingen er et vev av ulike kunstneres uttrykk, med impresjonistisk klavermusikk, koreografi og åpne og poetiske tekster som ikke sier ting rett ut. På den måten begynner fantasien å spinne på egen hånd - og det er jo nettopp fantasien som er det erotiske elementet i mennesket. Det synes jeg har gått tapt i mye av kunsten i vår tid. Både billedkunsten, musikken og filmen er preget av visuell, overtydelig erotikk som grenser til veldig voldsomme uttrykk. Som de mye omtalte russelåtene, for eksempel.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn