Får panikk på lange flyturer

Når Jan Erik Larssen (37) skal koble av fra å lage tv om bil, tar han helst en lang biltur.

AKTUELL: Programleder i «Autofil»

BOR: Lier

Hvor reiste du sist?

- Båtmessa i Göteborg. Jeg er glad i Skandinavia og elsker å være i Sverige. Synes ikke det er noe vits å sitte ti timer i fly for å komme seg litt bort.

Hva er ditt favorittreisemål?

- Jeg er litt rastløs og utålmodig, blir det over fire timer i fly, får jeg panikk. Jeg elsker å kjøre bil, og da er Skandinavia perfekt. Oppdager ofte helt nye steder når man er ute og kjører. Bilen for den type kjøring er Mazda MX-5.

Og i Norge?

- Veldig glad i Vestlandet. Naturopplevelsene fra bilsetet er slående, enorme fjell og fantastiske fjorder. I mai har du Vestlandet for deg selv - det finnes nesten ikke biler på veiene. Hvilket sted drømmer du om å reise til?

- Drømmer om Japan. De har bilene, teknologien og kulturen.

Tenker du på miljøet når du flyr?

- Ja. Bilbruken får mye kjeft, men det er ikke så mange som tenker på flytrafikken. Et fly som flyr tur-retur Tokyo slipper ut hele 42 000 tonn med drivstoff. Tenk deg det da. Alt slippes rett ut i atmosfæren.

Når du kjører rundt i bilene dine, da?

- Jeg har allerede tatt hensyn. Min arbeidsbil er en liten Suzuki med miljøvennlig teknologi. Den er morsom og kul, men liten. Kjørte en digg Nissan før, men byttet den ut.

Den beste kjøremusikken?

- Donald Fagen er kul kjøremusikk. Hva driver du med på fritida?

- Ved siden av jobb og bil kjører jeg mye bil. Etter en tøff arbeidsuke tar jeg meg gjerne en lang biltur.

Hvor ofte trener du?

- Trente hver dag før jeg fikk barn. Etter at det første barnet kom, trente jeg to-tre ganger i uka. Da jeg fikk barn nummer to, sluttet jeg å trene. Men jeg går lange turer, og bruker skogen mye. Er det trening?

Hva løper du 60-meteren på?

- Tror jeg løp den på rett under ni sekunder. Var rask på korte, men ubrukelig på lange distanser. Er så plattfot, så alt over tre kilometer er umulig.


Hva tar du med deg på hyttetur?

- Har fått en ny moderne hytte på Syndfjellet, så tar bare med tannbørste, undertøy og nytt sengetøy. I hodet mitt drømte jeg om en urhytte uten vann og strøm, men har funnet ut at moderne ting er bra. Det geniale med hytte er at det nesten er den eneste måten barn kan oppleve en full vinter på.

Hvor mange steder har du bodd?

- Lillehammer, Drammen, Hunndalen utafor Gjøvik, Raufoss, vannkanten i Høvik, Skien og nå Lier i over ti år.


Hvilke fem ting redder du ut hvis det
begynner å brenne?

- Kona mi og begge ungene. Undulaten vår Pipp og nøkkelskapet, der jeg har nøkler til alle bilene, motorsyklene og båtene.

Hva gjør du de siste fem minuttene før gjestene kommer?

- Setter på musikk.

Hvilken plate?

- Café Del Mar.

jats@dagbladet.no

Denne saken står på trykk i dagens Søndag. Vil du lese flere saker fra søndagsmagasinet, klikk på linken under.