Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no 
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Far på ferde

Når faren ser seg selv i speilet, møter han en sint og streng pappa. Hva kan han gjøre med det?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kjære Jesper Juul. Tusen takk for et flott innslag i Magasinet 12. mai. Jeg vil begynne min historie med å si: «Herregud, det er meg denne 17 år gamle gutten snakker om!»

Jeg er en mann på 35 år, med en flott kone og tre flotte gutter på tolv, ni og tre år. Begge vi voksne er godt utdannede, og jobber henholdsvis i skolen og barnevernet.

Jeg kjente jeg ble både varm, kald, svett og kvalm på samme tid da jeg leste om faren som maser, kjefter og lider av «sirkusdirektørsyndromet». Forskjellen mellom guttens historie og min, er at han er barnet som blir utsatt for sin fars sinne eller surhet - mens jeg er den sure faren.

Det er spesielt gutten på ni år som får mye av min surhet. Jeg vet ikke hvor mye jeg skal gå inn på hvorfor det er akkurat han som får det, men jeg kan vel si at han er den som krever mest av oss. Jeg sa tidligere at jeg har tre flotte gutter, og det er helt sant! Jeg vet ikke hva jeg skulle vært uten disse tre, og det samme gjelder mine følelser for min kone.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn