Fårikål

4 porsjoner.

1,5 kg fårikålkjøtt av sau eller lam 1,5 kg hodekål Ca. 4 ts hel pepper 2 ts salt Ca. 3 dl vann. Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele. Strø salt og pepper mellom lagene. En egen pepperbeholder kan gjerne brukes. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene. Hell på vannet. Kok opp og la det trekke på svak varme til kjøttet er mørt, 1- 2 timer, eller 3 timer dersom du bruker sauekjøtt. Fårikålen serveres rykende varm med poteter, på varme tallerkener. Tips: Lag gjerne dobbel porsjon - fårikål smaker best andre eller tredje dag! For å unngå at kålen overkokes, kan det derfor være lurt å koke sauekjøttet en time først. Husk også at sauekjøtt gir en mer utpreget fåresmak. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Scanpix