Fårikål

Høstmat, fire prosjoner.

Det er ikke mange matretter som har sin egen fanklubb, men det har altså fårikålen. Fårikålens Venner lager hver høst stor ståhei rundt den festen det er å spise fårikål. Og husk: Fårikål smaker minst like godt oppvarmet dagen etter. Derfor kan vi godt lage dobbelt porsjon.

1,5 kg fårikålkjøtt av sau eller lam

1,5 kg hodekål

ca. 4 ts hel pepper

2 ts salt

ca. 3 dl vann

Del kålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i ei gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1- 2 timer. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1- 2 ss) mellom lagene. For den som ikke liker at hel pepper flyter fritt i gryta, kan pepperkornene legges i en spesiell pepperholder.