Farlig fil

Henrik Mestad (42) har alltid vært desperat etter å bli likt. Nå spiller han en rolle mange kommer til å hate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER JO DET vi kaller en pedo, da, men som psykologene ville ha kalt noe annet. Hans, som jeg spiller i filmen «Sønner», tenner på gutter som så vidt er blitt kjønnsmodne. Og sånne som Hans finnes det utrolig mange av. Men det er litt av en karakter, ja.

-  Tør du spille noe sånt, da? spør Finn Graff.

-  Jeg hadde den tanken sjæl. Men faget mitt, det er jo mennesker på godt og vondt. Ingen hadde hatt samme sperre for å spille Hitler. Men en som forgriper seg på barn ...

Henrik Mestad tenker seg godt om, han gjør ofte det. Senker hodet litt, og ser grublende opp mot taket på Theatercaféen.

-  Som psykologisk studie var det utrolig fascinerende å spille Hans. Men det var også helt forferdelig. Jeg gikk med en sterk ubehagsfølelse mye av tida.

-  Flere skuespillere sa nei til å prøvefilme for rollen?

-  Ja. Jeg kjente på den motstanden i meg sjøl også. Men når du spør om jeg «tør å spille ham», så er vel det et spørsmål om jeg er redd for å bli assosiert med rollen om filmen skulle bli en superhit.

-  Ja?

-  Nesten alt jeg har gjort på tv og film, har vært sånne svigermors drøm-typer med blå øyne, eller veldig morsomme karakterer. Hvis folk har gjenkjent meg, har det vært litt sånn «kult, der er han der». Men hvis folk nå ser meg og assosierer med «han stakkars fyren», vel ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer