Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Farniette - kyllingtoast

Cirka 1 time, 4-6 personer.

1 grillet kylling

2 sjalottløk

2 båter hvitløk

1 fersk loff

skorpefri i terninger

4 egg

2 eggeplommer

4 dl melk

150 g revet ost (cheddar eller jarlsberg)

1/2 beger cottage cheese

1 ss hakket basilikum

salt

nykvernet pepper

smør til steking.

Rens kyllingen for skinn og bein og skjær kjøttet i strimler. Bland dem med resten av ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Trykk blandingen ut på ett brett med bakepapir over og under, og kjevle ut ei 2- 3 cm tykk flate. La den stå under press i kjøleskap noen timer.

Stikk ut farniettene med et lite glass og stek dem gylne på begge sider. Deigen som er igjen, kan du kjevle ut på nytt.

Server toasten med kokt egg, salat, kryddermajones (majones med finhakket basilikum) og gjerne noen dråper balsamicosirup.

Balsamicosirup: 1 ss sukker, 1 dl balsamicoeddik. Smelt sukkeret i en liten kjele. Ha i balsamico og la det koke inn til en tykk sirup.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media