Du leser nå Dagbladet Pluss

Farvel til frivillighet

København kommune er på vei til å fordele innvandrerbarn med tvang for å få mer blandede skoler. Tiltak i Århus i løpet av de siste åra viser at barna har godt av å bli språklig spredt.

HVIT SKOLE: Bygdøy skole hadde ved siste måling 15 prosent minoritetsspråklige elever. Foto: Henning Lillegård
HVIT SKOLE: Bygdøy skole hadde ved siste måling 15 prosent minoritetsspråklige elever. Foto: Henning LillegårdVis mer

||| I dag brakte Dagsavisen saken om at innvandrerforeldre i Oslo sender barna til «hvite» skoler. I Danmark mener politikerne at frivillighet ikke er nok, nå vil de innføre tvang for å fordele innvandrerbarn rundt om på skolene.

ETTER Å HA VANDRET rundt den varme grøten i lang tid er lokalpolitikerne i København nå klare til å innføre tvang for å sikre større spredning av innvandrerbarn på kommunens skoler.

Hittil har tvang blitt sett på som litt av et fyord i Danmarks største kommune, hvor nesten hver tredje elev er tospråklig, og hvor den etniske segregeringen på såkalt svarte og hvite skoler er uttalt. Noen skoler nær ghettobebyggelse har langt mer enn 80 prosent tospråklige elever, andre skoler i de velfriserte middelklasseområdene har mindre enn 10 prosent.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.