Fast følge med Thea

Robinson og Fredag ble forført av Thea på Skillebekk.

VÅR ER I FERD med å bli sommer idet Robinson og Fredag tar turen til en liten og hyggelig restaurant på Skillebekk i Oslo. Hos Thea har ligget der som en liten oase for lokalbefolkningen i årevis, men stedet er absolutt verdt et besøk for andre enn sommer-gjester fra vest i hovedstaden.

- Elegant hygge, mener Robinson og kikker seg rundt i det lyse og intime lokalet.

Noen få bord får plass på fortauet utenfor, men de gjestene som vil nyte måltidet utendørs, bør ikke la seg plage av at blåtrikken går forbi med ujevne mellomrom.

- Mener jeg har sett bilder av prinsesse Märtha på vei ut herfra med Ari tett bak, småsladrer Robinson.

ROBINSON HAR ALLEREDE FORELSKET seg i menyen. Her kan en velge fire-retters (430,-) eller femretters (620,-), men det er også godt utvalg à la carte. Robinson er ikke i tvil om valget av ristet foie gras av and på et friskt lite underlag bestående av både rabarbra, mango og balsamico til forrett.

- Min forkjærlighet for foie gras blir aldri borte, sier Robinson da Fredag forsøker å friste til å prøve både basilikum lasagna med sjøkreps og carpaccio av villaks.

- Store champagnesauterte kamskjell er absolutt verdt et forsøk, bestemmer Fredag seg for til forrett.

Robinson lar sin foie gras få følge av et glass husets røde (75,-), den argentinske Argento Malbec. Fredag følger kelnerens vinråd og tar husets hvite (75,-), Argento Chardonnay.

DE TO GLEMMER SNART å samtale, så begeistret blir entusiastene for den lekkert danderte maten.

- Denne foie gras-retten er fabelaktig sammensatt og smakfull. Det hele smelter på tunga, nesten smatter Robinson i lykke over kombinasjonen av friskt og fyldig.

Fredag er like henrykt over kamskjellene som kommer i selskap med strimlet vårløk og sitrongresskrem.

- Vinen er helt fin, men det blir maten jeg skal huske, kommenterer Fredag.

Thea byr på et bredt vinutvalg, både italienske, spanske, argentinske og franske viner står på menyen. Dessuten har Thea egenimport av chilensk vin. Prismessig varierer tilbudet fra noen forholdsvis rimelige viner til et ganske høyt prissnitt.

- Sympatisk at Thea ikke anbefaler sine dyreste vinglass, for dette er på ingen måte noen lavprisrestaurant, poengterer Robinson.

FREDAG VELGER Å FORTSETTE sjøveien, og bestiller hvitvinsdampet escalope av helleflyndre til hovedrett. Det hvite fiskestykket kommer i følge med hummersjy, små puylinser og en liten foie gras.

- Snakk om hummersjy, dette er som å sveve høyt oppe på en sky av velvære, mener Fredag.

Da kokken viser seg og lurer på hvordan det hele smaker, får matglade Fredag øst litt ros tilbake som takk for en velkomponert og spennende rett.

Robinson er i et litt i tyngre lune, og velger seg rosmarinkrydret lammerygg med dampet lammepølse og estragonsky til hovedrett.

- Mørt og deilig lammekjøtt, denne kokken er dessuten en vinner når det kommer til sausen, roser Robinson. Begge to fortsetter med et glass av den vin de har drukket til forretten. Den hvite passer helleflyndra utmerket, og Robinson lar den røde bli med videre til lammet.

- HER VILLE JEG ABSOLUTT vurdert å ta med kjæresten på stevnemøte, betror en romantisk stemt Fredag. Oppløftet av vin og utsøkte smaker. Dessuten er den meget vennlige kelneren akkurat passe omsvermende, ikke for tett på og aldri for langt unna.

Begge to har plass til en søt avslutning, og de velger å dele en Parade des Gourmandises som er en rekke små søte nytelser servert i glass. En liten sjokolademousse, en sorbet, en liten pannacotta med vanilje - for å nevne noen.

Robinson spanderer på seg en armagnac sammen med kaffen, mens Fredag er såre fornøyd med en dobbel espresso.

NOE Å UTSETTE? spør Robinson da de to spaserer opp mot Solli plass etter endt måltid.

På ingen måte, sier Fredag. Thea var en svært hyggelig dame å være på besøk hos.

<B>PRIMA VARER:</B> Matduoen Robinson og Fredag følte seg svært velkomne Hos Thea på Skillebekk i Oslo.