Felles forståelse

Han ga henne en essaysamling. Hun ga ham ei bok om Afrika. 22 år seinere er Kristin Clemet (55) og Michael Tetzschner (58) fremdeles sammen.

KJELLERBIBLIOTEKET: Kristin Clemet (55) stusset litt da en filosofisk essaysamling var den første boka hun fikk av ham hun seinere skulle gifte seg med, Michael Tetzschner (58).  22 år seinere har de samlet st stort bibliotek i kjelleren. Ofte går bøker den ene har likt, over til den andre.  FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
KJELLERBIBLIOTEKET: Kristin Clemet (55) stusset litt da en filosofisk essaysamling var den første boka hun fikk av ham hun seinere skulle gifte seg med, Michael Tetzschner (58). 22 år seinere har de samlet st stort bibliotek i kjelleren. Ofte går bøker den ene har likt, over til den andre. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den første boka Civita-leder Kristin Clemet (55) ga i gave til Høyre-politiker Michael Tetzschner (58) var André Brinks «En lenke av stemmer». Det var boka som ga henne et varmt bilde av et rasedelt Sør-Afrika hun hadde vokst opp med å hate.

Den første boka han ga henne var «Tanke og mistanke», en essaysamling redigert av litteraturprofessor Asbjørn Aarnes, «til belysning av fornuftskrisen i vår tid». Hun stusset litt over den gaven.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer