Feministisk jihad, nå!

Muslimske kvinner vil tolke sharia på nytt. Dagbladet.no følger konferansen i Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- ISLAMSK FEMINISME, er ikke det en selvmotsigelse? For konservative muslimer er betegnelsen en fornærmelse mot islam. Men for mange moderate muslimer, og jeg regner meg selv som en av dem, passer en slik bevegelse med vår religions opprinnelige lære, og er det største håpet vi har for å bekjempe ekstremisme.

Det skriver Asra Q. Nomani, indisk-amerikansk journalist og forfatter, og del av en voksende internasjonal islamsk feministisk bevegelse, i Washington Post.

Situasjonen for muslimske kvinner har blitt et av de mest omstridte og hete politiske temaene over hele verden. Frigjøring av kvinner brukes som argument for krigen i Afghanistan, og debattene om kjønn og rettigheter raser i både muslimske og vestlige samfunn.

NÅ ARRANGERES for andre gang en internasjonal konferanse for muslimske feminister i Barcelona i Spania. Denne gangen er temaet familielovgivning og sharia. En rekke organisasjoner fra hele verden deltar på konferansen. Bevegelsen vokser, og står i opposisjon både til vestlige framstillinger av muslimske kvinner, og til den patriarkalske kulturen som begrenser dem i deres egne samfunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer