Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Femmer for fiffen:
- Deilig overraskelse

Smaks- og vinmenyen hos Michaels er verdt besøket.

– Et måltid som starter med et glass champagne går sjelden feil, sa Robinson og tok en slurk av glasset med Veuve Clicquot, som utgjorde første post på vinmenyen.

– Så, så, sa Fredag, og la til det de begge visste av lang erfaring: – En god start er ingen garanti for en god fortsettelse. For ikke å snakke om et godt måltid.

image: Femmer for fiffen: - Deilig overraskelse

I mange år var Bølgen og Moi på Briskeby omtrent så langt mot vest man kunne komme i Oslo. Altså i betydningen svindyre vesker, dyre designerdresser, bakoverslikket hår og uttrykksløse botoxtryner. Nå er det historie. I fjor høst flyttet Bølgen og Moi til Bygdøy allé, og før jul flyttet nykommeren Michaels inn i de gamle lokalene. Nytt konsept, nye folk over grytene og lokalene har fått en facelift, ikke ulikt store deler av klientellet, som – nytt utseende eller ei – i stor grad virker å være det samme som før. Men Robinson og Fredag var ikke der først og fremst for å studere interiør, folk eller fiff. De hadde en annen oppgave.

Live-published photos and videos via Shootitlive

– Menyen er ikke stor, men det er flere ting som frister. Og så har de en seksrettersmeny. Skal vi ikke like godt kjøre på?

Fredag hadde ingen innvendinger – verken til belgisk, salt vaffel med løyrom, rødløk og pepperrot, lakse-sashimi, bakt blomkål med miso, piggvar med risoni og skalldyrsaus, eller andebryst med kvede og rosenkål – så da ble det slik. Og for å gjøre det enkelt for seg selv, og servitøren, som scoret høyere på service enn på fagkunnskap om gjæret druesaft, ble det bestilt vinpakke til. Med champagne, hvit burgunder av typen Mâcon Villages fra Domaine Boillot, en rød Rhone merket St. Joseph og en søtlig Valpolicella fra Dal Bosco Guilietta til desserten, skulle 495 kroner vise seg å være en god deal.

– Ni hundre kroner for smaksmeny er ikke direkte billig, men hvis det smaker så godt som det høres, er det absolutt innafor, mente Fredag.

– Jeg liker løyrom, men når de små, oransje kulene blir servert sammen med pepperrot, som her, blir det mer spennende, sa Fredag.

FIFFIG: På restaurant Michaels på beste vestkant har de gjennomført en skikkelig facelift og serverer mat som Robinson og Fredag lot seg imponere over.
FIFFIG: På restaurant Michaels på beste vestkant har de gjennomført en skikkelig facelift og serverer mat som Robinson og Fredag lot seg imponere over. Vis mer

Robinson holdt en knapp på laksen, som kom med avokadokrem og japansk mirin- og sitrusbasert yuzuponzu-saus. Mens den lille porsjonen med blomkål overrasket med å være mye mer spennende enn antatt.

– I kyndige hender kan noe så hverdagslig som en blomkål-bukett bli fantastisk. Og med litt mizo blir det en delikatesse. Det er nesten så man tenker at kjøtt blir overflødig, sa Fredag, som måtte trekke ordene tilbake like etterpå. For høydepunktet blant forrettene var en ikke annonsert rett: kalvetartar med estragonkrem, servert på sprøstekt maistortilla. En bokstavelig talt deilig overraskelse.

– Delikat kjøtt, enkelt, men smakfullt tilbehør og tortillaen utgjør en fin, sprø kontrast.

Fortsettelsen var heller ikke verst: Piggvaren hadde fått følge av risoni i skalldyrsaus og var toppet med flortynne remser av selleri. Og det fortsatte. Andebrystet, perfekt rosastekt, med kvedepuré, jordskokkchips og portvinssky, var også en rett som fikk Robinson og Fredag til å sukke lykkelig. Og bare så det er sagt, punktumet – desserten bestående av kirsebærsorbet med sjokolademousse, marengsflak og syltede kirsebær – sto heller ikke tilbake for det foregående.

– Kanskje du hadde rett. Kanskje det første glasset virkelig var en garanti for et nydelig måltid?

Fredag så undrende på Robinson, som nikket sakte på hodet.

– I dette tilfellet, utvilsomt. Champagne er aldri en dårlig start.