Fengslende omgivelser

I trangeste laget selv for dem som liker å sitte inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  FEIL REKKEFØLGE, bemerket Fredag da vann og vin kom først på bordet. Ikke vann og brød, som navnet antydet. Fredag likte ikke tanken på å gå i fengsel. Og var dessuten misfornøyd med at det ikke var noe sted å henge fra seg ytterklærne.

-  Jeg hadde tenkt vi kunne starte året litt nøkternt, unnskyldte Robinson.

Fredag kikket seg rundt i det røffe lokalet, på turkise vegger med fake-fakler og lange rullegardiner, og var stadig misfornøyd:

-  Det er iallfall trangt her. Selv om det er høyt under taket, har jeg en følelse av at vi er plassert under trappa. Godt nyttår, forresten. Herfra må det meste bli bedre.

-  Det har vært trangere her før, da Kristiania fengsel stablet inntil åtte mann eller kvinner på cellene, sa Robinson oppmuntrende.

DEN STORE GÅRDEN som rommet gamle Grønland politistasjon fra 1902 til 1978, huser i dag mange aktiviteter, både musikkskole, internasjonalt kultursenter og museum. Tapasrestauranten i første etasje - og i bakgården når været tillater det - er siste tilskudd.

En blid servitør var klar i sin anbefaling: Kokkens sammensetning av seks tapas - en overraskelse, eller sorpesa til 198 kroner - ville tilfredsstille begges ganer og mager. Og skulle herskapet ønske en fyrig rødvin dertil, var forslaget ikke en spanjol, men en kraftig chilener, Gran Crucero Syrah 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer