DENNE UKEN ER DET 18 ÅR SIDEN demonstrasjonene på Den Himmelske Freds Plass i Kina. Bildene fra Kina nådde et sjokkert, internasjonalt publikum, og førte til massiv fordømmelse av det kommunistiske regimet.
Etter opptøyene bannlyste myndighetene utenlandsk presse og innførte streng kontroll av dekningen i kommunistpartiets egne presseorganer. Fortsatt er det forbudt å omtale hendelsen i statsmedier, på internett og i trykte verk. Men saken er ikke glemt. 4. juni minnes mennesker verden over det som blir kalt massakren i Beijing.
Journalisten Shi Tao kan ikke delta i den markeringen. Han sitter i fengsel for å ha videreformidlet myndighetenes retningslinjer for dekningen av 15-årsjubileet i 2004.
TIDLIGERE DENNE UKEN hedret World Association of Newspapers (WAN) den 38-årige journalisten og poeten med den årlige «Golden Pen of Freedom Award». Den prestisjetunge prisen tildeles journalister eller organisasjoner som har bidratt til å verne om ytrings- og pressefriheten. Frihetsprisen som den også kalles, ble utdelt under WANs verdenskongress i Sør-Afrikas hovedstad Cape Town.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger