Ferdskriveren

Han har tråkket Asia rundt mange ganger. Men reisebok- forfatter Torbjørn Færøvik (58) har ennå noen mil igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER PÅ SETT OG VIS PERFEKT å reise aleine.

Reisebokforfatter og tobarnsfar Torbjørn Færøvik stiger rakrygget ned i dypet av kinarestauranten Gold Mountain ved Rådhuset i Oslo. Han ser høyere ut enn sine 182 cm, er ulastelig antrukket i ei kongeblå, kortermet skjorte. Globetrotteren finner seg en stol i det forseggjorte lokalet og bestiller kyllingsuppe.

-  Reiser du sammen med andre, er oppmerksomheten din rettet mot dem. Det er veldig hyggelig, men da mister du blikket mot det som skjer rundt deg. Reiser du aleine, har du sansene totalt åpne mot samfunnet og ikke mot reisefellene. Minuset er at du ikke har noen å bearbeide inntrykkene sammen med.

-  Hva synes familien din om at du reiser så mye?

-  Jeg har reist mye sammen med kona og barna, men ikke i seinere år. Kona mi jobber, og barna lever sine egne liv. Da dattera mi var 15, reiste vi to til Japan. Vi har også vært i andre asiatiske land og sett mye av den delen av verden. Mine store reiser seinere år har skjedd etter at ungene flyttet ut, så de berøres ikke. Det gjør kona mi, men heldigvis er hun sporty.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer