Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa Aisato
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no Illustrasjon: Lisa AisatoVis mer

Feriefloke

Stedatteren har gjort livet surt for pappas nye kone. Og når hele familien drar på ferie sammen, blir det enda verre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det nærmer seg sommerferie, men jeg har lest boligannonsene nøyere enn reisesidene de siste ukene. Ferien, som skulle vært familiens samlingspunkt og felles ladestasjon, har blitt nesten uoverkommelig for meg.

Som kone nummer to og med et særkullsbarn har jeg svelget flere kameler enn karameller. Barnet og jeg fant fort en god tone (hun var sju). Jeg respekterte at det alt eksisterte et familieliv før jeg flyttet inn, men vi unngikk ikke diskusjoner rundt mange ungkarsvaner som styrte deres hverdag. Mannen min hadde bodd alene i fire-fem år da vi møttes, og vi tenkte at barnets ubetingede godkjenning av meg var det vi ventet på før vi etter hvert flyttet sammen.

Da kom jentas åpenbare sjalusi fram, hun gjorde mye for at hennes mamma og pappa skulle tilbringe tid sammen. En kreativ jente som vet å dryppe kommentarer på de rette stedene vant fort terreng i begge familiene, med det resultat at svigerfamilien min uten forbehold lyttet til alle utspill fra sjuåringen. Hun ble etter hvert sytten, og hadde så solid støtte i familien at min tilstedeværelse var tydelig plagsom.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn