Verdens enkleste:  Det eneste du trenger for å lage ferskensorbé er en kjøkkenmaskin, fersken, og kanskje et hint av kardemomme.
Verdens enkleste: Det eneste du trenger for å lage ferskensorbé er en kjøkkenmaskin, fersken, og kanskje et hint av kardemomme.Vis mer

Ferska!

Nå er gode råd billige.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Livet med boksemat har aldri vært så glamorøst. Hver morgen blir jeg møtt av en skinnende sol av en fersken som smiler til meg ved siden av frokostblandingen. Og jeg som ikke vanligvis har ork til å lage dessert, er bare en omdreining unna en søt avslutning på dagen.

Vanligvis er ikke boksemat det som får meg til å tenne. Men når de hermetiske ferskenene er akkurat sånn jeg liker dem — fortsatt litt faste og syrlige inni, så man husker på at det er frukt, ikke godteri, og med en mild kryddersmak — rykker de opp en divisjon, eller ti.

Utgangspunktet var den milde oppdagelsen at det var noe spesielt med ferskenene akkurat nå. Vi har mistet nesten all følelse av sesong når det gjelder frukt, og særlig den som ikke vanligvis vokser her til lands. Alt finnes i butikken hele tiden. Så vi tar det for gitt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn