Ferskt kjøtt og suppe

4 porsjoner.

Ca. 1 kg storfekjøtt med bein ca. 1 1/2 l vann 2 ts salt 150 g hodekål 2-3 gulrøtter 100 g sellerirot 1 liten purre 1/2 ts pepper. Løksaus av: 1 finhakket løk Ca. 5 dl kraft 2 ss hvetemel 1/2 dl vann 2 ts eddik (7%) 3-4 ts sukker 1/2 ts salt 1/2 ts pepper. Skjær kjøttet i stykker, og kok kraft, sil kraften og legg kjøttet tilbake. Grønnsakene deles i terninger. Kålen strimles. Ta av ca. fem dl av kraften til løksaus. Grønnsakene kokes ca. 10 minutter i resten av kraften. Saus: Kok opp løk og kraft. Rør melet ut i kaldt vann og rør jevningen inn i kraften, la småkoke ti minutter og tilsett eddik, sukker, salt og pepper. Kjøttet skjæres i skiver og serveres med kokte poteter, løksaus og litt av grønnsakene fra suppa. Suppa serveres ved siden av. (Opplysningskontoret for kjøtt) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!