GENERØS ARTIST: PÅ 1990-tallet, da avisene skrev at Hege Schøyen dro inn eventyrlige summer kom tiggerbrevene. Folk skrev at de ikke hadde råd til å kjøpe julegaver og at de hadde satt seg i dyp gjeld for å betale sykehusopphold. Og Schøyen, som er generøs og empatisk av natur, delte på godene. Foto: Geir Dokken
GENERØS ARTIST: PÅ 1990-tallet, da avisene skrev at Hege Schøyen dro inn eventyrlige summer kom tiggerbrevene. Folk skrev at de ikke hadde råd til å kjøpe julegaver og at de hadde satt seg i dyp gjeld for å betale sykehusopphold. Og Schøyen, som er generøs og empatisk av natur, delte på godene. Foto: Geir DokkenVis mer

Fikk mange tiggerbrev: - Sendte fra meg betydelige summer

- Jeg syntes oppriktig synd på folk som var i nød. Eller riktigere: Som sa at de var det.

«Kjære Hege Schøyen.

Jeg skriver til deg fordi jeg har store problemer. Jeg er helt fortvilet, ja, helt desperat, og nå lurer jeg på om du kan hjelpe meg …»

– Hva? At jeg holdt på å gå personlig konkurs på grunn av disse brevene?

Schøyen ruller øynene bak- og oppover.

– Er det det denne historien er blitt til nå? Ja, ja.

Det er tidlig ettermiddag og Magasinet har fått audiens hjemme hos «Norges Humordronning» på Smestad i Oslo. I det pene villastrøket kjemper snøen forgjeves mot de varme strålene fra oven. Den intense kvitringen i tre-toppene avslører at småfuglene for lengst er i gang med sitt årlige vårritual, og det er ikke lenge til skoledagen er over for barna i området. For Schøyen er det derimot fremdeles relativt tidlig på dagen, artisten sier selv at hun ikke er noe tess før klokka elleve – tidligst. Men hva var nå denne historien om brevene og konkursen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.