Fikk mange tiggerbrev: - Sendte fra meg betydelige summer

- Jeg syntes oppriktig synd på folk som var i nød. Eller riktigere: Som sa at de var det.

GENERØS ARTIST: PÅ 1990-tallet, da avisene skrev at Hege Schøyen dro inn eventyrlige summer kom tiggerbrevene. Folk skrev at de ikke hadde råd til å kjøpe julegaver og at de hadde satt seg i dyp gjeld for å betale sykehusopphold. Og Schøyen, som er generøs og empatisk av natur, delte på godene. Foto: Geir Dokken
GENERØS ARTIST: PÅ 1990-tallet, da avisene skrev at Hege Schøyen dro inn eventyrlige summer kom tiggerbrevene. Folk skrev at de ikke hadde råd til å kjøpe julegaver og at de hadde satt seg i dyp gjeld for å betale sykehusopphold. Og Schøyen, som er generøs og empatisk av natur, delte på godene. Foto: Geir Dokken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Kjære Hege Schøyen.

Jeg skriver til deg fordi jeg har store problemer. Jeg er helt fortvilet, ja, helt desperat, og nå lurer jeg på om du kan hjelpe meg …»

– Hva? At jeg holdt på å gå personlig konkurs på grunn av disse brevene?

Schøyen ruller øynene bak- og oppover.

– Er det det denne historien er blitt til nå? Ja, ja.

Det er tidlig ettermiddag og Magasinet har fått audiens hjemme hos «Norges Humordronning» på Smestad i Oslo. I det pene villastrøket kjemper snøen forgjeves mot de varme strålene fra oven. Den intense kvitringen i tre-toppene avslører at småfuglene for lengst er i gang med sitt årlige vårritual, og det er ikke lenge til skoledagen er over for barna i området. For Schøyen er det derimot fremdeles relativt tidlig på dagen, artisten sier selv at hun ikke er noe tess før klokka elleve – tidligst. Men hva var nå denne historien om brevene og konkursen?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer