Fikk Mor Teresa på overnattingsbesøk

- Tvilen gjør henne enda større, sier norske søster Valborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Mor Teresa mistet Gud

- JEG ER IKKE FORBAUSET, sier søster Valborg Osterhus, som er daglig leder ved St. Josefsøstrene i Oslo.

Hun kommenterer brevene som nylig er publisert, og som viser at Mor Teresa følte seg forlatt av Gud, og levde i ensomhet og tvil i flere tiår.

- I dette ligger Teresas storhet: På tross av at hun ikke hadde en følelig trøst i forbindelse med sitt gudsforhold, levde hun som Gud ønsket det av henne. Hun satte seg selv til side.

Hun levde sin hverdag fordi hun så Guds eget bilde i de fattigste blant de fattige. Mer konkret kan man vel ikke tro, sier søsteren til Dagbladet.no.

I DESEMBER 1979 kom Mor Teresa til Oslo for å motta Nobels Fredspris. Nobelkommiteen mente det var best for henne å bo sammen med andre nonner, og hun bodde hos søster Valborg og de andre ved søsterkommuniteten i fem dager.

- Jeg møtte henne allerede på flyplassen. Hun var en meget avslappet person. Nysgjerrig etter å se seg rundt, men lite forstyrret av medier og oppstyr. Hun utstrålte en indre ro og balanse, forteller søster Valborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer