Formfullendt: God lasagne trenger ikke å inneholde kjøttdeig. En parmesanlasagne eller en frisk tomatlasagne med ricottaost er mer autentiske varianter.
Formfullendt: God lasagne trenger ikke å inneholde kjøttdeig. En parmesanlasagne eller en frisk tomatlasagne med ricottaost er mer autentiske varianter.Vis mer

Fin i formen

Lasagne er en lagsport.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Nok et stopp langs en vei, nok et bevertningssted som lever av at folk er dømt av arbeidsgivere eller trafikale omstendigheter til å spise der. Etter en kort titt på menyen går jeg for det alternativet som synes minst risikabelt. Som vanlig blir det lasagne. Da vet jeg i hvert fall hva jeg har i vente: En rett som er akkurat slik jeg har fått den så mange ganger før. Bare litt dårligere. Jeg reiser videre som et tyngre, svakere menneske. Og håper det blir en stund til neste gang.

I mangel av et klart minste felles multiplum når det gjelder norsk mat, ender mange av oss med å bruke pasta som et hvileskjær i hverdagen. Hvor mange middager har ikke blitt reddet - eller i det minste blitt gjort gjennomførbare - av spagetti med kjøttdeig? Men vi tror ikke et øyeblikk at dette er den eneste spagettiretten som finnes. De fleste av oss kjenner og behersker en rekke andre pastaretter. Og selv om vi ofte graviterer mot det kjente og kjære, det vi kan lage i en fei med ingredienser fra super'n, så vet vi at det er en hel verden av muligheter blant ulike pastaretter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn