Finanshovedstaden i ørkenen

I Saudi-Arabia bygger kong Abdullah milliardbyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM IKKE FJELLET kommer til Muhammed, må Muhammed komme til fjellet. Lærdommen har kong Abdullah bin Abdulaziz av Saudi-Arabia tatt til seg. I et forsøk på å knekke arbeidsledigheten i Midtøstens største land, investerer kongen 155 milliarder oljekroner for å bygge verdens hovedstad for business og handel.

I høst åpner King Abdullah Economic City (KAEC). Megabyen skal kunne huse to millioner mennesker, og tilby én million av dem jobb.  

METROPOLEN BLIR TRE ganger så stor som Manhattan, og er tegnet og konstruert helt fra grunnen av. 168 millioner kvadratmeter av ørkenen utenfor islams hellige byer Mekka og Medina, skal i løpet av de 15 neste årene dekkes av verdens første smart city. Smart kalles den fordi byen er minutiøst planlagt for å kunne integrere kommunikasjon, transport, sikkerhet og miljøhensyn best mulig.

Et bilfritt finansdistrikt blir bare én av seks bydeler hvor turistenes og forretningsfolkenes interesser skal ivaretas. Pengebyen skal også inneholde en utdanningssone, hvor Saudi-Arabias skarpeste hoder skal kunne fullføre utdanningen med drømmejobben vegg i vegg. I tillegg skal det bygges ut en høyteknologisk industrisone med direkte oppkobling til Saudis største kraftverk, hotell- og shoppingdistrikt med dykkeskoler og yachtklubb og beskyttede boligområder for den økonomiske overklassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer