Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Fint fyr

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET ER TRANGT om saligheten i de gamle handelsbodene som i dag huser Fyret.

-  Nei, det går ikke lang tid før fremmede blir samtalepartnere, hvisket Fredag lavt. Men ikke lavt nok.

-  Det er helt riktig, lød det fra nabobordet:

-  Det er det som gjør det så hyggelig å komme hit.

En grunn til å avlegge et besøk er at dette etter sigende er Norges eneste akevittbar. En annen er maten. Robinson og Fredag forsøkte å finne en geografisk tråd, men ga opp. Franske herregårdssnegler, gresk salat, ungarsk gulasjsuppe, spansk platte og dansk lun ribbesteg står skulder ved skulder i menyen, til hyggelige priser mellom 50 og 90 kroner.

-  Rene europuddingen, sa Robinson tørt.

MEN IRONIEN SKULLE vise seg å være malplassert. Robinson og Fredag delte et stk. «Noget lunt» (varm, grov leverpostei med ristet sjampinjong og bacon på rugbrød) til «forrett». Så fulgte «Kaptein Wolfgangs senfrokost», en smaksrik bratwurst med issalat, rå løk og Dijonsennep, og stedets spesialitet: «Skipperburger», en solid, hjemmelaget burger. Prislappen for hele gildet, med to halvlitere og to glass akevitt, kom på kr. 448,-. Da var Robinson og Fredag både mette i magen og behagelig avslappet i toppetasjen.

-  Ei hyggelig kro med god mat og drikke til hyggelige priser, oppsummerte Robinson.

Hele Norges coronakart