Fish and chips

4 porsjoner.

4 torskefileter og olje. Frityrrøre: 4 ss hvetemel 1 ts salt 1 ts olje 1 1/2 dl vann 2 eggehviter. Tartarsaus: 1,5 ts engelsk sennep 1,5 dl majones 1 ts hakket grønn oliven 0,5 ts kapers 1 ts gressløk 1 ts persille 0,5 ts sylteagurk. Rør sammen ingrediensene til tartarsausen og smak den til. Bland hvetemel, salt, olje og halvparten av vannet til frityrrøra. Rør raskt sammen. Rør inn resten av vannet og la røra hvile en stund. Pisk hvitene til stivt skum og vend dem inn like før du skal fritere fisken. Varm opp olja til det bruser rundt et treskaft. Dypp fisken i røra og stek fisken i olja til den er gyllen og sprø. La den renne av og dryss på litt salt. Serveres med pommes frites og tartarsaus. Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!