Fiskeburger med limemajones

4 porsjoner:

500 g fiskefilet, uten skinn, av sei eller hyse

1 ts salt

½ ts pepper

2 ts potetmel

1 ss hakket persille

2 ts hakket gressløk

ca. 1 dl kald melk

smør eller olje til steking

4 hamburgerbrød eller store skiver ristet landbrød

salat

Limemajones:

1 dl majones

revet skall og saft av ½ lime

3—4 dråper tabascosaus

• Slik gjør du: Skjær fisken i lange strimler og kjør dem i foodprocessor sammen med salt, pepper potetmel, persille og gressløk. Hvis du vil ha en grov farse bruker du momentbryteren. Spe forsiktig med melk til en ganske fast farse. Form den til fire store burgere og stek dem i smør og olje 3—4 minutter på hver side, til de er akkurat gjennomstekte.

Varm hamburgerbrødene, hvis du bruker det. Rør inn skall av saft av lime i majonesen og smak til med tabasco. Del hamburgerbrødene eller brødskivene og legg på et salatblad med fiskekaken over. Legg på en god skje majones og dekk med toppen av brødet.