Flatlusa truet av intimbarbering

På randen av utrydning på grunn av hårfjerning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FLATLUS ER SEKSBEINEDE kryp som lever i kjønnshår hos mennesker. Lusene overføres som oftest ved seksuell kontakt.

Lusene er særlig aktive på natta, når de dypdykker ned i hårsekkene for å suge til seg blod. Den som får flatlus får irritert hud og kan ende opp med å klø seg selv til blods.

NÅ ER FLATLUSA TRUET. Mens den hadde gode, hårete tiår både på 60-, 70- og 80-tallet, har man siden 2000 registrert en sterk nedgang i flatlustilfellene, skriver Guardian Weekly.

Legene Nicola Armstrong og Janet Wilson ved Department of Genitourinary Medicine i Leeds syntes de kunne legge merke til at de behandlet færre flatlusrammede. Til tross for at de hadde flere og flere pasienter med seksuelt overførbare sykdommer, så de mindre og mindre flatlus.  

Samtidig hadde de også lagt merke til at flere og flere av pasientene hadde fjernet kjønnshåret. Mange hadde gått så langt som å ta en «brazilian», altså å vokse bort nesten alt håret på kjønnsorganet.

Kunne det være en sammenheng mellom hårfjerningen og nedgangen i lusetilfellene? De to står bak rapporten «Did the Brazilian Kill the Pubic Louse?» som ble publisert i magasinet Sexually Transmitted Infections.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer