PROFESSORAT PÅ SPILL: - I realiteten er det stilt spørsmål om hans professorkompetanse gjentatte ganger, skriver Magnus Petersson i dette debattinnlegget. Plagiatstriden ved Försvarshögskolan i Stockholm fotsetter.Foto: Försvarshögskolan
PROFESSORAT PÅ SPILL: - I realiteten er det stilt spørsmål om hans professorkompetanse gjentatte ganger, skriver Magnus Petersson i dette debattinnlegget. Plagiatstriden ved Försvarshögskolan i Stockholm fotsetter.Foto: FörsvarshögskolanVis mer

- Flere har stilt spørsmål om han er kompetent som professor

Plagiat-debatt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

TORSTEN BJÖRKMANS andre innlegg på Dagbladet.no om professor Nils Marius Rekkedal er dessverre like usaklig som det første. Her er fem eksempler:

1.    Björkman synes å tro at jeg mener de som i 1980 godkjente Rekkedals hovedoppgave «tok feil».

I virkeligheten mener jeg at disse ikke kunne hatt korrekt informasjon, og at man må prøve Rekkedals eksamen på ny mot den bakgrunnen at det er fastslått at 14/15 av oppgaven er plagiat.

2.    Björkman ser ut til å mene at professor Jan Glete, som to ganger gransket plagiatanklagene mot Rekkedal høsten 2007, bagatelliserer hans forskningsjuks.

Sannheten er at Glete fant omfattende plagiat i alle de åtte tilfellene han da gransket. Han konstaterte til og med at fotnotene i de plagierende tekstene var blitt plagiert: «Videre har», skriver Glete, «noter i flere tilfeller blitt innsatt på en måte som får lesere til å tro at Rekkedal bygger direkte på visse forfattere, mens det i virkeligheten er de forfatterne Rekkedal har lest som har benyttet denne litteraturen». At Försvarshögskolan etter denne uttalelsen fra Glete ikke gjorde en grundig granskning, er vanskelig å forstå.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn