God morgen: Fleskepannekkaker er ikke lenger hverdagsmat, men kan skape fest til frokost.
God morgen: Fleskepannekkaker er ikke lenger hverdagsmat, men kan skape fest til frokost.Vis mer

Flesker til

Mot i brøstet, fett i panna.

Jeg kan nesten ikke tenke meg noe mat som har et dårligere rykte. Fleskepannekaker har gått av mote i så spektakulær grad at de ikke engang blir servert som «retromat». Selv ikke folk som med ironisk smil serverer snitter, fondue, aspik og tress-is på nyinnkjøpte respatexbord, våger seg ned den mørke korridoren som leder til fleskepannekaker.

Forsvinningen har skjedd gradvis og ubemerket, uten advarsler og kampanjer. Det er vel noe med navnet som på tydelig vis annonserer sitt utidsmessige ernæringsprogram:

Blodårer, snurp dere sammen!Kolesterol, stig oppover!I en annen tid - mer uskyldig, men også litt gråere - var fleskepannekaker hverdagsmat. Det kan være bra de ikke lenger er det. Men en gang iblant, for eksempel denne grå og litt bakfulle lørdagsmorgenen, er fleskepannekaker en måte å skape fest til frokost.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn