Flytende vindmølle kan redde miljøet

Send inn spørsmål om CO2, bioetanol og neste generasjons vindmøller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

NESTE GENERASJONS VINDMØLLER er flytende og ligger langt fra land.

- Dekker vi 60 x 60 kilometer – husk at det bare er en liten firkant av Nordsjøen – med offshore-møller, kan vi dekke hele det norske elforbruket, sier SINTEFs John O. Tande til Dagbladet.no. (les saken i Magasinet på nett i morgen)

Andregenerasjon biodrivstoff lages av maisstilker, gress og annet avfall. Og det kan bli sentralt i klimakampen. I dag regner man med at 20 prosent av alle drivhusgasser kommer fra transportsektoren. SINTEFs Mimmi Throne-Holstjobber med å gjøre om trær til drivstoff. (her er hele saken)

Den fryktende drivhusgassen karbondioksid kan brukes til å avkjøle kloden. Bare for bilkjøleanlegg kan vi oppnå en reduksjon på 180 millioner tonn i året, sier forsker Petter Nekså ved SINTEF i Trondheim. (mer om CO2-basert avkjøling.)

Det mener i alle fall norske forskere.

DENNE UKA har Dagbladet.no satt fokus på norske forskningsmiljøer som leder an i kampen mot global oppvarming.

I nettmøtet kan du stille spørsmål til forskerne som er med på å utvikle teknologi som kan være viktige bidrag i kampen for å motvirke klimaproblemene.

Hvorfor sier mange at vindmøller ikke lønner seg? Hvordan kan det være bra med bruk av mer Co2? Hvorfor har vi så lite bruk av biodrivstoff i Norge og hva er det egentlig?

ENSOM: Per i dag finnes det bare ett vindkraftanlegg på dypt vann, utenfor Skottland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer